Welkom op de website van Gemeenteschool Zwevegem, vestiging Kouter - Groene Kouter - Knokke - Te Winckele

Aan de slag met het digitale schoolbord!

• vrijdag, 11 januari 2013

Jullie kapoenen zullen er allicht wel al in geuren en kleuren over verteld hebben thuis... Sinds maandag, tevens de start van het tweede trimester, hangt er in elk eerste, tweede en derde leerjaar van onze school een digitaal schoolbord of SMART Board. Dat een SMART Board met zijn hoogstaande technologische snufjes een grote meerwaarde biedt voor het onderwijs, daar kunnen we niet omheen. We denken hierbij onmiddellijk aan directe visualisatie en een verhoogd interactief leren. Het internet in 1 2 3 op je bord brengen, biedt de leerkrachten een schat aan informatie en beeldmateriaal.

De directies van de scholengemeenschap deden (voorlopig) in het totaal een aankoop van 17 digitale schoolborden, en dit verspreid over alle scholen van onze scholengemeenschap: Zwevegem, Sint-Denijs, Heestert en de Klim-op.

Woensdagnamiddag kregen de juffen en meesters bijles over het gebruik van het SMART Board. Deze kennis zullen zij 'al doende' toepassen in de klas, weliswaar met vallen en opstaan, af en toe wat grappige toestanden, maar het is nu eenmaal nieuw voor iedereen! De leerlingen mochten zelf ook al hier en daar wat experimenteren.

We wensen alle leerkrachten heel veel succes in de digitale wereld met hun nieuw bord, het SMART Board!

Hieronder enkele sfeerbeelden.