Opvang en studie

Voor- en naschoolse kinderopvang

In de vestigingsplaats Knokke wordt de voorschoolse en naschoolse opvang in de afdeling van de Maria Bernardastraat A1 georganiseerd.

(Tel 0498 / 17 77 52).

In de vestigingsplaats Kouter wordt de voorschoolse en naschoolse opvang in het opvanggedeelte van de eetzaaal georganiseerd. (Tel 0493 / 25 99 75).

In de vestigingsplaats Groene Kouter wordt ook naschoolse opvang georganiseerd in 2 groepen tot 17u (een groep studiebegeleiding en een groep opvang). Vanaf 17u is er geen studiebegeleiding meer maar wel nog verder opvang tot 18u. Kinderen die van deze opvang gebruik wensen te maken, kunnen hiervoor inschrijven bij de aanvang van het schooljaar. (Tel 0493/ 03 65 14)

In de vestigingsplaats Te Winckele wordt de voorschoolse en naschoolse opvang in de eetzaal georganiseerd. (Tel 056 / 75 62 15).

Maandag, dinsdag en donderdag: Er is toezicht mogelijk van 7u00 tot 8u10 en van 16u tot 18u.

Vrijdag-regeling: Er is toezicht mogelijk van 7u tot 8u10 en van 15u tot 18u.

Woensdag-regeling: Er is toezicht van 7u tot 8u10 en van 11u40 tot 13u.

Buitenschoolse kinderopvang op woensdag

1.    Voor – en naschoolse opvang en opvang op woensdagnamiddag

UiTPAS

Voor de registratie van de aanwezige kinderen maken we gebruik van de UiTPAS. Het is dus nodig om deze in bezit te hebben en mee te brengen als je in de opvang blijft. Een UiTPAS kost 3 euro (éénmalige aankoop, bij verlies 1 euro) en kan je verkrijgen bij de dienst Vrije Tijd in het gemeentepunt of in de bibliotheek.

Met een UITPAS zuidwest kan iedereen die in Zuid-West-Vlaanderen wil genieten van cultuur, sport en jeugdactiviteiten punten sparen en inruilen voor leuke voordelen.

Ook voor mensen met een beperkt inkomen is de UITPAS extra voordelig. Zo kan er 80% korting worden verkregen op tickets of inschrijvingen bij organisaties zoals zwembaden, cultuurhuizen, sportcentra etc. Om te weten of u hiervoor in aanmerking komt neemt u best contact op met onze dienst vrijetijd via het telefoonnummer 056 76 59 80.

Meer informatie over de UITPAS vindt u op de website www.uitinzuidwest.be/uitpas.

Kostprijs opvang (en studie)

Per begonnen beurt wordt er 0,75 euro aangerekend.

’s Morgens werken we met 3 beurten:

-         Van 7.00 uur tot 07.15 uur

-         Van 07.15 uur tot 07.45 uur

-         Van 07.45 uur tot 08.15 uur.

’s Avonds werken we met 4 beurten op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag:

-         Van 16.00 uur tot 16.30 uur

-         Van 16.30 uur tot 17.00 uur

-         Van 17.00 uur tot 17.30 uur

-         Van 17.30 uur tot 18.00 uur.

Op vrijdag zijn er 4 beurten aan 0.75 euro:

-         Van 15.00 uur tot 15.30 uur

-         Van 15.30 uur tot 16.00 uur

-         Van 16.00 tot 16.30 uur

-         Van 16.30 uur tot 17 uur

Vanaf 17 uur zijn er op vrijdag nog 2 beurten aan 1,50 euro:

-         Van 17.00 uur tot 17.30 uur

-         Van 17.30 uur tot 18.00 uur.

Opgepast! Kinderen die na 18 uur worden afgehaald betalen een boete van 10 euro per begonnen half uur.

Op woensdag zijn er drie beurten voor de middagopvang tot 13 uur. De eerste beurt is gratis. Vanaf 12 uur rekenen we opnieuw 0,75 euro per begonnen half uur.

-         Van 11.45 uur tot 12.00 uur (gratis)

-         Van 12.00 uur tot 12.30 uur

-         Van 12.30 tot 13.00 uur

Aansluitend kunnen de kinderen deelnemen aan de opvang op woensdagnamiddag van 13 uur tot 18 uur. Per begonnen half uur wordt er verder 0,75 euro aangerekend.

Opvang op woensdagnamiddag

Vooraf inschrijven is niet nodig. Iedereen kan in de opvang blijven als dat nodig is. Enkel met schriftelijke toestemming van de ouders kan het kind zelfstandig de opvang verlaten of worden afgehaald door anderen.

Door deel te nemen aan de opvang op woensdagnamiddag gaat u akkoord met het huishoudelijk regelement van de kinderopvang. Dit kan u terug vinden op de website van Zwevegem.

www.zwevegem.be/vrije-tijd/jeugd/buitenschoolse-kinderopvang

NIEUW!

Alle kleuters van de gemeentescholen vestiging Kouter, T’ Winckling, Knokke en GO! Basisschool De Windroos worden opgevangen in Gemeenteschool vestiging Kouter.

De kinderen van T’ Winckling en Knokke worden met het busje naar de opvanglocatie gebracht. De kinderen van De Windroos gaan te voet onder begeleiding.

Alle lagere schoolkinderen van de gemeentescholen vestiging Kouter, Groene Kouter, Knokke en GO! Basisschool De Windroos worden opgevangen in Gemeenteschool vestiging De Groene Kouter.

De kinderen van Knokke worden met het busje naar de opvanglocatie gebracht. De kinderen van De Windroos en de Kouter gaan te voet onder begeleiding.

Locaties per leerjaar

Kouter:

-         ’s morgens: peuter t.e.m. 3de leerjaar

-         ’s avonds: peuter t.e.m. 1e leerjaar

-         Woensdagmiddag tot 13u: peuter t.e.m. 3de leerjaar

-         ‘NIEUW’: Woensdagnamiddag van 13u – 18u: peuter t.e.m. 3de kleuter

Groene Kouter (kinderen worden gebracht onder begeleiding):

-         ’s avonds: 2e leerjaar en 3de leerjaar

-         ‘NIEUW’: Woensdagnamiddag van 13u – 18u: 1e leerjaar t.e.m. 6de leerjaar.

Kinderbegeleidsters

’s morgens en ‘s avonds staan Albana Kullaj, Annelies Schotte en Sarah Verschuere klaar voor de opvang van uw kind.

’s Middags zorgen Albana Kullaj, Daisy Van Melle en Els Coussens voor het opscheppen van de maaltijden. Annelies Schotte, Sarah Verschuere, Rabiaa Khabtane, Jessica Verschuere, Veerle Van de Wiele en Dorine Labarque helpen de kinderen waar nodig en houden toezicht. Het slaapklasje wordt verzorgd door Monique Descamps.

Op woensdagnamiddag van 13u – 18u zorgen Annelies Schotte en Sarah Verschuere voor leuke activiteiten op maat van de kleuters in de Kouterschool. Sofie Loncke en Cathy Delcourt verzorgen de opvang voor de kinderen van het lager in de Groene Kouter.

Mocht u nog vragen hebben kan u steeds terecht bij de dienst jeugd & kinderopvang. Dit kan via jeugd@zwevegem.be of via het telefoonnummer 056 76 59 80.