Gezondheidspuntjes van de maand JAN/FEB

  •  vrijdag, 5 februari 2016

De krokusvakantie staat voor de deur, maar we willen jullie alvast warm maken voor onze gezondheidspuntjes van de maand JANUARI en FEBRUARI!

Dinsdag 6 FEBRUARI 2016 ~ SAFER INTERNET DAY

Elke tweede dinsdag van de tweede maand van het jaar is de jaarlijkse werelddag voor een veilig internet! De wereldwijde bewustmakingscampagne vestigt de aandacht op een goed gebruik van het internet door jong en oud en moedigt een verantwoord gebruik aan.

Deze dag valt dit jaar in de krokusvakantie, daardoor vragen wij u, als ouder(s), om even tijd vrij te maken om samen met uw kind(eren) te praten over veilig internet. (aangeraden vanaf vierde leerjaar)

Het onderstaande filmpje biedt voldoende gespreksstof. (Het filmpje was ook reeds op de vorige editie van SID te zien op de website van Karrewiet.)

"De meeste sprookjes zijn bedrog, alhoewel ..."
In dit moderne sprookje ontdekt Roodkapje de gevaren van internet. Gelukkig loopt het allemaal goed af!

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=t6SAtRzHUwo

Trefwoorden: 
veilig internet, Safer Internet Day, chatten, selfie, delen, privacy, webcam, beschermen, grooming

Meer info:
http://www.veiligonline.be/
http://www.childfocus.be/nl/preventie/veilig-internetten/kinderen

 

Maandag 15 FEBRUARI 2016 ~ DIKKE TRUIENDAG

Het thema van Dikke Truiendag is dit jaar 'Ons engagement kent geen grenzen!', omdat het klimaatprobleem een internationaal probleem is.

Wij, als school, willen ook graag ons steentje bijdragen aan het klimaat en dit kan door op de eerste maandag na de krokusvakantie de verwarming in onze school een paar graden te minderen. Hou er misschien rekening mee om een extra trui aan te doen / mee te geven met je kind die dag!

Hieronder enkele tips hoe we ook thuis ons best kunnen doen om onze planeet wat extra ademruimte geven.

- Gloeilampen vervangen door spaarlampen of ledlampen is een ideale manier om energie te besparen, zonder dat je aan comfort inboet. Led verlichting verbruikt 85 procent minder dan de standaard gloeilamp. Lichten laten branden kost energie, lichten doven bij het verlaten van een ruimte helpt bij de strijd tegen onnodig energieverlies.

- Per fiets of te voet naar school. Gedaan met files en uitlaatgassen aan de schoolpoort! Kinderen worden er zelfstandiger en fitter van. Ze ontdekken alternatieven voor de auto als vervoermiddel.

- Koop voedselproducten van bij ons. Zo ontstaat minder (lange afstands-)transport en ook zo minder uitlaatgassen.